Ana Sayfa Alışveriş Yazlık Ayakkabıları Dolaba Kaldırma Vakti Geldi

Yazlık Ayakkabıları Dolaba Kaldırma Vakti Geldi

151

Soğuk kış günleri yavaş yavaş yaklaşmaya başladı. Artık yazlık ayakkabıları kaldırmanın zamanı geldi. Kışlık ayakkabı ihtiyacı olanlar arayışlarını hızlandıracak. Bu durumu fırsat bilen ayakkabı markaları, son model kış ayakkabılarını görücüye çıkarmaya başladı bile.

Tüketicilerin ayakkabı seçimi yaparken en sık yaptıkları hata ayakkabıların dış görünüşüne aldanmak. Ayakkabı seçiminde sadece ayakkabının dış görünüşüne aldanarak ayak sağlığını ikinci plana itmek, ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor.

Ayak sağlığı ile ilgili yaşanan sorunlarının önemli bir kısmının sağlıksız ayakkabılardan kaynaklandığını biliyoruz.

İyi tasarlanmayan ve sağlıklı malzemeden yapılmayan ayakkabıların ayak terlemesi ve kokusu yanında ayak, topuk, baldır ve bel ağrısıyla çabuk yorulma gibi işlevsel bozukluklar yol açıyor.

Bu tür ayakkabıların aynı zamanda basma bozukluğu, bilek burkulması, tırnak batması, mantar, nasır, deri çatlakları, damar hastalığı ve ayakta şekil bozukluğu gibi yaygın ayak sağlığı problemleri ile birçok kişinin canını sıkıyor. Ayakkabı seçerken ekonomiklik, dayanıklılık ve şıklık kadar ayak sağlığına uygunluğun da göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Bunlara dikkat edin

-Öncelikle ayağın şekline uygun ayakkabı seçmeye özen gösterin. Çünkü herkesin ayağının anatomisi farklı.

-Ayağın anatomik yapısına uymayan, bol ya da sıkı ayakkabı giymek sağlık açısından sakıncalı. Ayağa tam uyan numara alınmalı, “sonradan genişler, seneye de giyerim” düşüncesiyle dar ayakkabı alınmamalı.

-Ayakkabı kan dolaşımını engellemeyecek rahatlıkta olmalı ve parmakla ayakkabının ucu arasında yarım santim boşluk kalmalı.

-Kişiye göre ayarlanabilir olması nedeniyle bağcıklı ayakkabılar tercih edilmeli.

-Ortopedik ayakkabı seçiminde bulunun.

-Yüksek topuklu ve ince burunlu ayakkabı giyildiğinde ise dengede durmak için beden öne eğilir ve yürüyüş zorlaşır Kişi çabuk yorulur

-Ayakkabının ayakla temas eden kısımlarının doğal malzemelerden imal edilmiş olması önemli.

-Özellikle ayakkabıların saya denilen üst bölümü doğal deriden imal edilmiş olmalı ve bu kısımlarda sentetik malzeme kullanılmamalı.

-Ayakkabının üzerinde ne tür deriden üretildiğini anlatan kullanma talimatı bulunmasına dikkat edin.

-Topuklu ayakkabıların mümkün olduğunca geniş tabanlı olmasına dikkat edin.

-Ayak ağrısı yaşıyorsanız ihmal etmeyin.

-Kalıcı ağrı varsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurun.

Ayak sağlığınıza, bütçenize ve zevklerinize uygun en yeni ayakkabı modelleri nin en avantajlı fiyatlar ile almak için www.avantajix.com adresinden tıklayarak Deichmann’ın online sitesinden alışveriş yapabilirsiniz. Bu aralar fiyatlar çok uygun. Hoşunuza gidecek ve ayaklarınızın rahat edeceği bir model illa ki vardır.

Hem üste Avantajix size para ödeyecek, alışveriş daha da ucuza gelecek.

Önceki İçerikHer Evin İhtiyacı: Tansiyon Aleti
Sonraki İçerikUcuz Olsun Ama Performanslı Olsun