Ana Sayfa Alışveriş Alışveriş IQ’nuz Kaç?

Alışveriş IQ’nuz Kaç?

102

“Bazen o kadar zekice şeyler söylüyorum ki
ne dediğimi kendim bile anlamıyorum.”
(Woody Allen)

Bu hafta hem sizi etraftaki zekice fırsatlardan haberdar edelim hem de alışveriş IQ’nuzu ölçecek bir test yapalım dedik;

IQ kavramı Almancadaki “intelligenzquotient” kelimesinden türetilmiş; Alman Psikolog Theodore Simon tarafından ilk kez 1912’de tasarlanan “Kişinin Zeka Katsayısı” kavramından geliyor. Aslında genel bir test olarak kullanılsa da zamanla bölümlere ayrılıp, duygusal IQ, ruhsal IQ, cinsel IQ gibi tezlere de konu olmuş; fakat ilginçtir hiç kimse insanın ‘Alışveriş IQ’sunu incelememiş.

Bu nedenle biz yine bir ilki deneyelim dedik ve kolları sıvayıp aşağıdaki Alışveriş IQ Testini hazırladık. İsteyen denesin; başaramazsa bu maili hemen silip atsın ve unutsun; başarırsa da arkadaşlarıyla paylaşıp caka satsın.

Alışveriş IQ’nuz Kaç?
Aşağıdaki sitelerden alışveriş yapacaksanız hangi şıkkı seçersiniz?

IQ Test Sonuçları:

Değerlendirme:

– Sonuçlarda “a)” “b)” ve “c)” şıkları fazlaysa, zaten siz muhtemelen bu maili bu satıra kadar okumamışsınızdır. Bu nedenle sizi size uzun uzun anlatmayalım; ya evinizin bahçesinden petrol çıkmıştır; ya da annenizin kızlık soyadı Bill Gates’dir. Tabii sizi de çok seviyoruz ama açıkçası sizin biraz daha çalışmanız gerekiyor.

– Sonuçlarda “d) hepsi”ler çoğunluktaysa siz işi çözmüşsünüz, tebrik ederiz. Mutluluğunuzu paylaşmak için bu mesajımızı şimdi hemen tüm sevdiklerinize forward etmeniz de bizi hiç şaşırtmayacaktır.

Sevgiyle Kalın.

www.avantajix.com

Önceki İçerikKızım ayakkabılarımı getir, bankaya kredi başvurusu yapacağım
Sonraki İçerikMeteorit Bulun, Altından Bile Değerli