Ana Sayfa Yaşam Barış Manço’nun Doğum Günü

Barış Manço’nun Doğum Günü

120

Google-DoodleTam Google’da arama yapacaktık ki karşımıza Barış Manço doodle’ı çıkınca şaşırdık, sevindik, yabancısı olduğumuz bir şehirde uzun zamandır görmediğimiz eski bir dostla karşılaşmış gibi olduk. Biraz da sıkıldık, utandık, çünkü onun 2 Ocak’ta 70’inci doğum günü olduğunu biz hatırlayamamıştık, Google olmasa belki aklımıza bile gelmeyecekti.

Onun için özür dileriz senden Barış Ağabey. Sen ki bir 20. yüzyıl gezgini, siyah-beyaz dönemin TV yorumcusu, sunucusu, habercisi, müzisyeni, bestecisi, şarkıcısı, söz yazarı, aranjörü olarak kalbimizi fethettin; o uzun saçlarınla ve on parmağında on marifet ve on parmağında on kocaman taşlı yüzükle bizi büyüledin; adam olacak çocuklara süt içmesini diş fırçalamasını ve adam gibi adam olmasını öğrettin; içinde domates biber patlıcan, nane limon kabuğu ve hatta lahburger geçen şarkılarında bizi düşündürdün; bugün bayram ve arkadaşım eşşek ile oynattın; kol düğmeleriyle ve erkenden ölümünle hüzünlendirdin…

Seni anlatmak ne mümkün. Detay isteyen zaten Google’lasın internet ağzına kadar seninle ilgili bilgi dolu. Onun için biz şöyle yapalım, seni sana anlattıralım.

Buyurun aşağıda kendi kendisini 45 saniyede özetleyen Barış Manço:

Önceki İçerik2013’ün En Özel Günleri
Sonraki İçerikPiyango Çıkmadı Ama Daha İyisi Var