Ana Sayfa Yaşam “Cehennem” ile İstanbul Turu

“Cehennem” ile İstanbul Turu

269

Amerikalı yazar Dan Brown son zamanların en fazla okunan yazarların arasındaki yerini korumaya devam ediyor. 2003 yılında kaleme aldığı Da Vinci Şifresi ile milyonlarca kitapseverin dikkatini çeken ünlü yazar, son eseri Cehennem ile kendine has tarzını devam ettiriyor. Birçok okur Dan Brown hakkında şunu düşünüyor: “Nasıl oluyor da bu kadar mükemmel kitaplar yazabiliyor?”

Dan Brown’un kitaplarının bu kadar çok tutmasının sebebi, yoğun araştırmalara dayanması ve gerçek olaylardan ilham alarak kurgulanması. Öte yandan herkesin ilgisini çeken ve genelde kabul görmüş dini öğeleri araştırarak birtakım gizemli gerçeklere ulaşan ve dini gerçek aslında nedir diye sorgulayan yazara tepki duyanlar da yok değil.

Cehennem

Dan Brown’un son eseri olan ve geçtiğimiz ay okurlarla buluşan “Cehennem” adlı kitap, daha piyasaya çıkmadan büyük ses getirmişti. Kitap ile ilgili ön siparişlerin artması Cehennem’i daha çıkmadan en çok satanlar listesine sokmayı başardı. Cehennem romanında İstanbul’dan da bahseden yazarın bu kitapta ilham kaynağı ünlü İtalyan Şair Dante Alighieri’nin “İlahi Komedya” eseri olmuş. Kitapta Floransa’da başlayan ve İstanbul’da son bulan heyecan dolu bir hikaye soluk soluğa anlatılıyor. Kitapta gizemli sırların yanı sıra İstanbul’un tarihi yerleri de kullanılmış. Yerebatan Sarayı, Ayasofya ve Kapalı Çarşı kitapta geçen ünlü tarihi İstanbul mekanları.

Robert

Kitabın kahramanı Dan Brown tarafından yazılmış diğer pek çok kitapta da olduğu gibi yine Robert Langdon. Harvard Üniversitesi’nde Simgebilim Profesörü olarak görev yapan Robert Langdon yine kendisini daha kitabın ilk sayfalarından itibaren nefes kesen bir maceranın içinde buluyor. Koşuşturmaca, stres, soru işaretleri, bilinmeyen, öfke, dinginlik ve heyecan dolu sayfalar kitabı elinizden bırakmanıza haliyle engel oluyor. Kitabın ayrıca film olması da bekleniyor. Dan Brown, katıldığı bir televizyon programında yeni kitabı Cehennem’in çok yakında film olacağını ve çekimlerin İstanbul’da yapılacağını açıkladı. Yakın bir zamanda sokakta Dan Brown ile karşılaşırsanız çok şaşırmayın, ünlü yazar çekimler sırasında mutlaka çekim yapılacak şehri inceliyor ve mümkün olduğu sürece senaryo ve çekimlere eşlik ediyor, yol gösteriyor.

Dan Brown

Kuran-ı Kerim ve İncil’in de dahil olduğu en çok satan kitaplar arasında ek çok kitabının yer aldığını gördüğümüz Dan Brown çok eski bir yazar olmamasına rağmen günümüzün klasikleri diyebileceğimiz eserler yaratıyor ve listelerde hızla tırmanıyor.

18 Mart 2003’te yayımlanan Da Vinci Şifresi 144 hafta boyunca New York Times’ın en çok satan kitaplar listesinde yer aldı ve 54 hafta 1 numarada kaldı. 51 dile çevrilen eser şimdiye dek 81.000.000 kopya satmış. Tüm dünyada en çok okunan 10 kitap listesinde İncil, Harry Potter ve Rüzgar Gibi Geçti’den sonra Da Vinci Şifresi’nin geldiği söyleniyor. Kayıp Sembol tüm dünyada 30.000.000 kopya satmış ve 48 dile çevrilmiş. Bunlara ilaveten Dijital Kale, İhanet Noktası, Melekler ve Şeytanlar da milyonlarca kopya satarak uluslararası en çok satan kitaplar listelerini altüst etmiş.

Cehennem’i henüz okumadıysanız o büyülü anları zamanın aşıtmasıyla eskitmemek için acele edin.

En Ucuz Kitap Alma Yöntemi

Dan Brown’un son romanı Cehennem’i “Türkiye’nin En İşlek Alışveriş Merkezi” GittiGidiyor’da piyasa fiyatından çok daha ucuz bir fiyata satın alabilirsiniz. Hatta hazır eliniz değmişken Dan Brown’un diğer popüler kitaplarını da aynı adreste bulmanız mümkün.

Tabii ki “En İyisi” ve “En Ucuzu” ile yetinmeyen ve daha da fazlasını isteyenler, Avantajix (www.avantajix.com) sitesine de bakmayı sakın ama sakın unutmasın. Çünkü Avantajix’in sihirli dokunuşunun ne olduğunu bilmeyenler online alışverişte muhtemelen para kaybediyor diye duyduk..

:)

Önceki İçerikİndirim Heykeltıraşlığı Yapmak
Sonraki İçerikÇocuğunu Sevindir Hanım :)