Ana Sayfa Kampanyalar Online Alışverişte Pazarlık Yapmak Mümkün

Online Alışverişte Pazarlık Yapmak Mümkün

341

Bu pazar günü Posta Gazetesi alanlar, gazetenin haftasonu eki olan Pazar Postası’nda çok keyifli ve bir o kadar da bilgilendirici bir yazı okudular.

Gazete’nin güçlü kalemlerinden Sn. Merve Özaytekin, Avantajix kurucuları Tunç Buyurgan ve Güçlü Kayral ile yaptığı röportajı şu şekilde yayınlamış ve “online alışverişte artık pazarlık bile yapılabiliyor” argümanını öne çıkarmıştı:

Bu Sitede Paranız İade Ediliyor

Alışveriş her geçen gün daha fazla internet üzerinden yapılıyor. Pek çoğumuz sitelerin avantajlarını takip ediyor, indirim günlerini kovalıyoruz. Ancak hiçbir sitede günlük hayattaki gibi pazarlık olanağı yok.
Türkiye’de bir ilk olan Avantajix bu fikirden yola çıkmış. Sitenin kurucuları Tunç Buyurgan ve Güçlü Kayral “Madem ki internette pazarlık yapılamıyor, öyleyse para iadesi yapalım” demişler. Avantajix sitesinde teknolojiden tatile, modadan eğlenceye kadar birçok kategoride alışveriş yapabiliyor, bu siteye para ödemiyorsunuz, üstelik paranızı yüzde 40’a varan avantajla iade alabiliyorsunuz!
İki Koleksiyoner Dost
Tunç Buyurgan Galatasaray Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler okumuş. Profesyonel hayata ticaret ve proje finansman uzmanı olarak başlamış. İzmir’li Güçlü Kayral ise Bornova Anadolu Lisesi’nden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirmiş. Tunç Buyurgan ve Güçlü Kayral’ın dostluğu uzun yıllara dayanıyor. İkisi de koleksiyoner. Tunç Buyurgan eski para ve jeton koleksiyoncusu. Eski paralar konusunda kitap ve makaleleri var. Ayrıca Uluslararası Kağıt Para Koleksiyoncuları Derneği Türkiye başkan yardımcısı. Güçlü Kayral ise Türkiye’nin Osmanlı Kağıt Paraları konusunda önde gelen isimlerinden biri.
Yazmış olduğu kitaplar ve makaleler dışında, bu konuda sergiler düzenlemiş, konferanslar vermiş bir nümismat, Türk Nümismatik Derneği yönetim kurulu üyesi. İkili, Güçlü Kayral’ın küratörlüğünde 2008’de Yapı Kredi Bankası’nın Galatasaray’daki Vedat Nedim Tör Müzesi’nde eski para konulu bir sergi düzenlemiş. Avantajix fikri de bu sergi sonrası çıkmış. Güçlü Kayral “Madem tedavülden kalkmış paralarla bu kadar ilgiliyiz, bir de tedavülden kalkmamış paralar üzerine bir proje yapalım dedik. Ve Avantajix fikri ortaya çıktı. Pazarlık yapamadığımız internet dünyasında pazarlık imkanı sunmuş gibiyiz” diyor.

Alışverişin Arama Motoru Olacak

Avantajix’e üyelik ücretsiz. Sitede hiçbir şey satılmıyor. “Para iadesi yapan site” deyince kulağa enteresan geliyor. “Nasıl oluyor da para iadesi yapılıyor?” diyebilirsiniz. Güçlü Kayral internetten satış yapan birçok mağaza ile anlaştıklarını söylüyor. Avantajix üzerinden e-ticaret mağazalarına girerseniz, Tunç ve Güçlü Bey bu mağazalardan komisyon alıyor; aldıkları komisyonu da Avantajix müşterisine veriyor. Böylece hem alışveriş ucuza geliyor, hem de bir nevi pazarlıktan karlı çıkmış oluyorsunuz. Avrupa ve Amerika’da bu sisteme ‘cashback’ deniyor.
Market alışverişinden modaya, teknolojiden eğlenceye, tatilden fırsat sitelerine kadar birçok siteye Avantajix üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Eğer Avantajix’i tıklayıp alışveriş yapmaya başlarsanız, o yıl kazandığınız ilk 10 TL hizmet bedeli olarak kesiliyor. Her ayın 25’inde hesabınızda biriken para 25 TL veya üzerindeyse bu para size nakit olarak iade ediliyor. Avantajix sizden hiç para istemiyor, sadece size para veriyor. Türkiye ve dünyanın en büyük online mağazalarıyla çalışan avantajix.com’un mağaza sayısı şimdiden 300’ü aşmış durumda. İleride Avantajix’e bakmadan alışveriş yapmayacağız gibi görünüyor.

Yukarıdaki röportaj 20 Mayıs 2012 tarihli Posta Gazetesi’nin pazar eki olan Pazar Postası’nda Sn. Merve Özaytekin imzasıyla yayınlanmıştır.

Röportajın internet versiyonu şu adrestedir: http://www.posta.com.tr/pazarpostasi/HaberDetay/Bu_sitede_paraniz_iade_ediliyor.htm?ArticleID=122873

Sayın Merve Özaytekin’e bu keyifli röportaj için çok teşekkür ederiz.

Önceki İçerikGünün Kazandıran Tüyoları
Sonraki İçerikBir Taşla İki Kuş Vurma Festivali