Ana Sayfa Yaşam Yan Yatan 52 Milyon Dolar

Yan Yatan 52 Milyon Dolar

123

Sevgili Dostlar,

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Leopold Müzesi, sergilediği 6.000 tabloyu teker teker yana yatırmaya başladı. İlk olarak 52 milyon dolar değerindeki bir Klimt tablosu duvarda 5 derece sola yatırıldı. (Kaynak)

Çünkü iklim ısınıyor ve “5 derece ısındı” deyince hiç kimse bunun getireceği değişikliği fark etmiyor. 5 derece çok soyut, ama bir tabloyu 5 derece yana yatırınca olay somutlaşıyor. 5 derece yan yatmak, tabiatla beraber aynı anda ekonominin, konforun, refahın ve bildiğimiz sevdiğimiz her şeyin yan yatacağı anlamına geliyor. İklim mühendisleri dünyanın 5 derece daha ısınmasının yüzyılın sonunda denizlerin 1 metre yükseleceği anlamına geldiğini söylüyor.

Mesela ressam Emil Jakob’un tablosundaki Ragusa kıyıları, dalgaların şiddetlenmesiyle çok tehlikeli ve yaşanması zor bir hale gelecek. (Kaynak)

Venedik’e gitmediyseniz acele edin, çünkü küresel ısınmanın bu hızıyla şehir, Marie Egner’in “Batan Güneş” tablosundaki gibi suya gömülecek. (Kaynak)

Gustave Courbet‘in “Kıyı Manzarası” şu an var, hemen gidenler görebilir, ama yüzyılın ikinci yarısında bu manzara aynı böyle kalmayacak. (Kaynak)

İşte bu nedenle müze, tablolarını teker teker yan yatırıyor. (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)
Bu basit hareketle soyut bir veri, sessiz bir çığlığa dönüşüyor. (Kaynak)

Çok zekice.

Bugünün “çok zekice” bir diğer fikriyse Avantajix.

Günün İlham Veren Fikirleri:

Bugün Başka Ne Kazanabiliriz?

1) Bedava Pijama Takımı Kazanmak İster misiniz?
Suwen, Brunch Koleksiyonu’ndan pijama takımı hediye edecek. Çekilişe katılmak isterseniz; @suwen_lingerie hesabını takip edin ve yoruma 3 arkadaş etiketleyin. Kazanan talihli kişinin adı 26 Mayıs’ta açıklanacak. Daha fazla detay için link: https://www.instagram.com/p/CsYQ1E7KVc9/

2) Bu Çekilişten Klimalı Yastık Kazanabiliriz:
Madame Coco, serin ve konforlu bir uykunun olmazsa olmazı “Klimalı Yastık” hediye edecek. İlgilenirseniz @madamecocotr sayfasını takip edin, görseli beğenin, yoruma #madamecoco yazıp bir arkadaş etiketleyin. Sonuç ilanı: 29.05.2023. Detaylar şurada: https://www.instagram.com/p/CsoEoWFtGNg/

3) Cosmogenesis Labs Ürünlerine Siz Sahip Olun:
Flavus, 5 kişiye Cosmogenesis Labs’dan Brightening Vitamin C maske, serum ve şeffaf çanta hediye edecek. Katılmak isterseniz verilen hesapları takip edin, kırmızı kalp ve 1 arkadaş ekleyin. Kazananlar 30 Mayıs tarihinde açıklanacak. Detaylar şurada: https://www.instagram.com/p/CsWt-JJqijh/

4) Aramızdan 5 Kişi Işıltılı Magnet Çerçeve Kazanacak:
Sosyopix, 5 kişiye ışıltılı magnet çerçeve kazandırıyor. Çekilişe katılmak isterseniz; @sosyopix sayfasını takip edin, gönderi postunu beğenip kaydedin ve yoruma arkadaşlarınızı etiketleyin. Kazananlar 23.06.2023 tarihinde açıklanacak. Detaylar: https://www.instagram.com/p/CslJ9wTgsNf/

Sağlıkla, Barışla ve Sevgiyle Kalın.

………

(Not: Yukarıdaki yazı Avantajix kullanıcılarına 25.05.2023 tarihinde gönderilmiş olan e-bültenin bir kopyasıdır. Siz bu yazıyı okuduğunuzda kampanyalar güncelliğini yitirmiş olabilir. En güncel detaylara şuan www.avantajix.com adresinden ulaşılabilir. Keyifli okumalar dileriz.)
Önceki İçerikKlavyedeki Para Tuşu
Sonraki İçerikSatılık Az Kullanılmış Çocuk İsimleri