Ana Sayfa Yaşam Zaytung.com’da Yazmayan Haberler

Zaytung.com’da Yazmayan Haberler

175

Bu sabah Avantajix‘te bir YFÜS (Yaratıcı Fikir Üretme Semineri) vardı. Seminer sonunda bizden sevdiğimiz bir siteyi ele alıp, sanki o sitenin yazarıymış gibi yazılar yazmamız istendi. Deneyi daha da zorlaştırmak için her yazının içeriğinin kendimizle alakalı olması zorunlu tutuldu. Üçüncü ve en can alıcı zorunluluk ise şuydu: Yazı kendini okutturacak ve seçtiğimiz sitedeki orijinal yazılardan ayırt edilemeyecek.

Sevdiğimiz site olarak Zaytung’u seçtik. “Dürüst, Tarafsız, Ahlaksız Haber” mottosuyla asparagas haberler yayınlayan bu site bizce süper bir konsept ve günlük yaratıcılık istiyor. Biz de onlar gibi haberleri eğip büküp mizahi bir elekten geçirince -üste de biraz da Avantajix katınca- bakın ortaya neler çıktı:

Zaytung'da Yazmayan Haberler

Konserde Şok
(muhabirimiz olay yerinden bildiriyor)
MFÖ konserine gruptan bir kişinin katılmayacağı ve bu durumda konserden sonra seyircilere bilet paralarının 3te 1inin geri ödeneceği bilgisi üzerine konsere giden fırsatsever seyirciler MFÖ sahneye 3 kişi çıkınca kandırıldıklarını belirterek olay çıkardılar. Olaylar, biletlerini Avantajix’ten alanlar tarafından yatıştırıldıktan sonra, bir sonraki konserde MFÖ 3 kişi de çıksa biletini Avantajix’ten almaları durumunda zaten karlı çıkacaklarını öğrenen seyircilerin mutlu bir şekilde evlerine dönmeleriyle son buldu.
***
Türk Robot Geliyor
(ajanslar)
Japonlar yediği herşeyin üzerine yoğurt koyan robot icat ettiklerini ve ismini de Türk koyduklarını açıkladılar. Robotun aslen ismini yoğurt yemesine değil her sabah Avantajix sitesine girip sörf yapmasına borçlu olduğu da gelen iddialar arasında.
***
Para Üstü Tedavisi
(abc haber ajansı)
Hastasına sahte para üstü veren doktor sahte çıktı. Doktor parayı Avantajix’ten aldığını iddia ederek kendini savundu. Soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Sonuç:

Tabii ki yukarıdaki haberler Zaytung’da yayınlanmayacak ve onları bir tek biz bileceğiz.

Ama biz bu deneyi çok eğlenceli bulduk, hatta ortaya çıkan sonuçlara da bayıldık. Bu zihin açıcı ve ekip kenetlendirici ofis oyunu aslında yeni nesil oyunların felsefesi olan Role Playing Games konseptinin yazıya aktarılmışı. Hayli eğlenceli olan bu çalışmayı da ilk fırsatta bir kez daha tekrarlama kararı aldık. (Ardından da öğle vakti olduğu için açlıktan zil çalan midelerimizin yaratıcılığı törpüleyen sesine itaat ederek hızlıca yemeğe çıktık.)

Önceki İçerikTanımlanamayan Uçan Fikirler
Sonraki İçerikİtiraf.com’da Yazmayan İtiraflar